9 Haziran 2011 Perşembe

Şimdi oyun zamanı...

Serbest vakitlerimizi değerlendirmek için başvurduğumuz yöntemlerden biridir oyun oynamak. Bazen yoğun iş temposuna, bitmek tükenmek bilmeyen ödevlere ara verdiğimizde hepimiz farklı türdeki oyunları tercih ediyoruz. Oyun denince aklımıza ilk başta bilgisayar oyunları gelse de, elle tutulur oyuncakları da hala kullanıyoruz. Oynadığımız oyunun türü ise, zamanı ne kadar kaliteli geçirdiğimizin bir göstergesidir bence.

Langırtın, bilardonun, o küçük pelüş topların hayatımızda hep var olmasını dileyerek bilgisayar oyunlarına geri dönmek istiyorum. Ya da sadece bir tanesine... Dikkat gerektirmesi sebebiyle oynamaktan büyük keyif aldığım Shanghai oyununa... Mahjongg Shanghai ismi ile ya da bu iki sözcükten yalnızca biriyle anılan oyun ile tanışalı yaklaşık iki yıl oldu. Yalnız şunu belirteyim, iki yılın her günü bu oyunu oynamış değilim. O yüzden çok iyi düzeyde oynadığım söylenemez tabi.


Neden bu oyun hakkında yazdığıma gelince... Çevremde bu oyunu daha önce oynayanları sayısı az değil. Ama çok da değil... Ben de sizleri bu oyunla tanıştırmak, zaten tanışmış olanlara oyunu anımsatmak adına böyle bir girişimde bulundum.

Oyunun amacı; birbirinin aynı olan taşlardan ikisini seçerek yok etmek... Taşı seçebilmek için ise taşın üstü ile birlikte sağ ya da sol yanından en az birinin boş olması gerekiyor. Süreye karşı yarışıyor olmanız sebebiyle dikkatinizi yoğunlaştırmanız gerekiyor bu oyun üzerinde. Bazen birden fazla aynı taş, seçilebilir durumda oluyor, işte o anda yaptığınız seçim önemli. Bu, taşların tamamını yok edip edemeyeceğini belirliyor. Yani seçiminiz yanlış ise oyunun sonunda birkaç çift taşı yok edemiyorsunuz, bu da puanınızı olumsuz etkiliyor.

Ben keyif alıyorum bu oyunu oynarken, siz de bir deneyin bence. Dikkatinizi oyuna verdiğiniz için, dış dünya ile ilgilenmeyi bırakıyorsunuz bir süreliğine. Bu da gerginliğinizin geçmesini sağlıyor genelde. Bazen ise oyunla inatlaşmak, tam aksine gerilmenize de neden olabilir. Neticede bir oyun oynadığınızı unutmayın, olmuyorsa bırakın sonra tekrar denersiniz. Neticede amacımız eğlenmek...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder